Preview Mode Links will not work in preview mode

Undersköterskepodden

Sep 8, 2020

När patienter som utsatts för våldtäkt kommer till akuten i Östersund och får vård säkrar Elin Höggren samtidigt bevis som fäller gärningsmännen. Om forensisk omvårdnad och om att bemöta patienter i chock. Utbildningarna hon pratar om hittar du på www.nck.uu.se samt www.ha.ax eller www.inschool.fi....


May 29, 2020

När intensivvårdsavdelningen fylldes av covid-19 patienter brast det. Över en natt förändrades arbetet för personalen. Undersköterskorna Helena Karlsson och Alice Johansson berättar om hur gråt, ilska och mardrömmar blev vardag samtidigt som målet var samma professionella vård och omsorg som innan. Och så...


May 11, 2020

Att se kolleger vårda covid-19 smittade utan munskydd fick Peter Olsson och Shilan Abdulmushin att se rött. Den här gången handlar Undersköterskepodden om de som har rätt att skydda personalens liv och hälsa på jobbet: skyddsombuden.

 

 


Apr 7, 2020

Vad gör du om du märker att någon du tar hand om blir misshandlad av en anhörig? Margita Carlsson Beganovic är undersköterska och arbetar ideellt på kvinnojour. Hör hur hon gör för att se till att ingen råkar illa ut på boendet där hon arbetar.

Du hittar din närmsta kvinnojour på www.roks.se eller


Mar 10, 2020

Karin Oswald såg en annons en annons om en barnspecialistundersköterskeutbildning i en tidning. Det blev början på vägen till drömjobbet. Hör henne berätta om att bli specialist och varför barn är bättre patienter än vuxna.